For å forberede framtiden må vi forstå fortiden

Bullby krever sol i nye boliger!

Hei alle medlemmer i Bullby og lesere av dette nettstedet!

Etter initiativ fra Lene Scmidt har Bullby nå satt i gang en underskriftsaksjon for å beholde kravet til solinnfall i nye boliger.

Underskriftsaksjonen finner du her

Målet nå er få flest mulig til å skrive under. Hvis dere er på Face book og dertil har «venner», vil det være fint som dere deler denne aksjonen med flest mulig. Send også mail til alle dere kjenner som kan ha interesse av saken!

Jon Guttu
Leder av Bullby

10 kommentarer

 1. David Durkan

  Sun ☀️ is the universes gift to mankind.
  Buildings with no natural light will lack a soul.
  Air must circulate, to keep the building and surrounds healthy – the sun provides the energy to move air – what do politicians not understand?

 2. Inger Kjelsrud

  Sol må inn i alle boliger, alle må ha rett til det❣️

 3. Lene Sandvik

  Bokvalitet betyr mye for livskvalitet. Bygg bolig for at mennesker skal bo og leve verdige liv.

 4. Astrid V.

  Selv valgte jeg kjøpe bolig med balkong, med sol 6-8 timer/dag. Fordi det å ha et sterkt immunsystemet fordrer D-vitamin fra sola/på kroppen (holder lenger enn tilskudd), dette er vesentlig i et vinteland som Norge! Dessuten viktig for å kjenne seg lys til sinns (styrke sin mentale helse) å ha dagslys uten bygg som skygger ila lange vinterene våre er vesentlig da.

 5. Eva Negård

  Dette har selvsagt med livskvalitet å gjøre, og når krav ikke lenger står spesielt i lovverket, vet vi av erfaring at det lett blir borte når utbyggere skal maksimere tomteutnyttelse og fortjeneste.

 6. Nina J Lange

  Bygg mennesklig❣👍

 7. Vigdis Akre

  Vern alle menneskerettigheter og respekt for alle beboeres velferd vé og vel. TA OVERORDNET HENSYN til de som bor eller skal bygge sine boliger ———SAMT alle som bruker vår bakre og levende narur til rekreasjon♥️

 8. Tor Fagerland

  Et sjokkerende og skremmende forslag!

 9. Siv Bjelland

  Solforhold og bokvalitet henger sammen. Viktig å ikke gi utbyggere enda mer rom for å senke bostandarden for byfolk som er avhengig av å få seg en bolig, nå når byene fortettes mer og mer.

 10. Amund Kjellstad

  Høyre vil ha sola vekk fra Plan- og bygningslov og forskrifter.
  3. desember hadde NRK «Dagsnytt 18» sollys i bolig og bomiljø som tema. Arkitekt Lene Schmidt, statssekretær Heidi Kari Nakken (H) og tidl.kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) deltok. Diskusjonen ble en sjokkerende høyrekjøring over Plan- og bygningslov og teknisk forskrift.

  Statssekretær Heidi Kari Nakken sa full av selvtillit at det som står i «Tekken» (teknisk forskrift) bare gjelder uteområdet(!) – dvs. at eksisterende tekst bare handler om sollys ute! Videre at uttrykket boenhet betyr utenpå boligen, utenpå huset! Og dette gjentok hun hardnakket tre ganger i diskusjonen.
  Helt utrolig! Her har vi en statssekretær som ikke forstår forskriftsteksten og som er satt på å forandre lov og forskrift. Det fremgår med all tydelighet at høyrepolitikerne er enige med investorene og utbyggerne, slik at kvalitetskrav i PBL og forskrifter skal fjernes for å øke omsetning og fortjeneste.

  Når kapitalismen endrer bolig fra nødvendig bruksobjekt til spekulativt investeringsobjekt kommer de trange, formørkete, solløse, boligene og de forkrøblete småleilighetene fram.

  Krav til innebod i leiligheter er jo allerede fjernet, nå er det opp til utbygger å bestemme om og hva som er – tilstrekkelig og egnet plass for oppbevaring av klær og mat.

  Vi kan forutse det neste høyre-angrepet på PBL og forskrifter:

  – Hvorfor skal vi ha vindu i oppholdsrom? Når det er mye billigere og mye mer fleksibelt med stor TV-skjerm på veggen koblet til internett. Da kan du velge utsikten, og om det er natt eller dag – ikke trengs det hull i veggen til vindu heller – og oppholdsrom behøver ikke å ligge mot yttervegg og kan ligge i kjelleren også. Det hele blir mye billigere å bygge og mye lettere å selge og tjene penger på!

  – Dagslys inne? Ute er det jo bare vær og overskyet. Dagslys med LED får du jo nå som «dagslys-overlys» i taket hvor lysarmaturets microchip følger solvinkelen ute. Kan det bli bedre?

  – Og mulighet for hjemmekontor? – med ektefelle/samboer og barn hjemme? Har du ikke do og hodetelefoner?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *