For å forberede framtiden må vi forstå fortiden

TØI med ny rapport om elsparkesykler

Både parkerte elsparkesykler og elsparkesyklister i fart forverrer tilgjengeligheten for personer med nedsatt syn eller bevegelsesevne. Det viser en ny TØI-rapport som undersøker hvordan elsparkesykler påvirker tilgjengeligheten til, og trygghetsfølelse for, personer med nedsatt syn eller nedsatt bevegelsesevne i bymiljø.

Kanskje ikke så forbausende resultater, men det er første gang siden elsparkesyklene ble en del av bybildet i 2019 at det forskes på hvordan disse allerede utsatte gruppene opplever hindringer og fremkommelighet på grunn av elsparkesykler.

Resultatene ble presentert på et åpent digitalt seminar onsdag 1. februar kl. 13Seminaret vil om kort tid kunne spilles av i ettertid via denne siden.

Sammendrag av rapporten finner du her.  På den siden finner du også lenker til en del andre aktuelle TØI-rapporter fra seinere tid.

1 kommentar

  1. Torleif Kildal

    Ville man vært like negativ om økt sykkelbruk hadde slått ut i tilsvarende antall parkerte sykler? Det er kanskje bedre med 10.000 parkerte elsparkesykler enn 10.000, 2 meter lange sykler. Utfordringen med elsparkesyklene er at de er lette å parkere… hvor som helst… og det er/var mye dårlig praksis etablert/frislipp. Regulering og planlegging vil/bør gjøre det bedre, ikke fjerne syklene/elsparkesyklene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *