Livlig debatt om byutviklingen i Stavanger

Debatten om byutviklingen i Stavanger er verdt å følge for folk i andre deler av landet, ikke bare lesere av Stavanger Aftenblad.

BULL Stavanger har aktivt bidratt til debatten med flere innlegg og uttalelser om utviklingen av Stavanger sentrum og Forus-området, og om lokalisering av sykehus og studentboliger, som kan leses her på bullby.net.

Et interessant initiativ er nylig kommet fra to professorer ved Handelshøyskolen i Stavanger: Flytt høyskolen til byens sentrum, for eksempel til det gamle sykehuset i nærheten av byens viktigste knutepunkt for kollektivtransporten. Artikkelen stod i Stavanger Aftenblad 3.10.2015.

Det store spørsmålet er: Hvilken respons får innspillene i det lokalpolitiske miljøet? Lytter politikerne til rådene, og evner de å ta de kanskje djerve beslutningene som trengs for å skape “den gode og miljøvennlige byen”? Eller er det andre hensyn som vil telle mer og skape en annen utvikling av byområdet?

Legg igjen en kommentar nedenfor

Dette innlegget ble publisert i Blogg, Byomforming-transformasjon, Institusjonelle forhold, Kulturminner og byforming, Nasjonal bypolitikk, Samordnet areal- og transportpolitikk, Sentrumsutvikling, Stavanger-Sandnes, Virkemidler. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Send oss kommentarer og forslag